Mahi Mahi

SKU: RSFDFSHMAH00000

Availability: Out of stock

Quick Overview

The fish is called mahi-mahi in the Hawaiian language is also known as Common Dolphin fish
 

Availability: Out of stock

Regular Price: ₹340.00

Special Price ₹290.00

Details

MAHI MAHI | ಅಬಾನೊಸ್ | പുള്ളിമോത

Mahi Mahi is known as Abanoos/Avlis/Avvnose/Pullimotha . The fish is called mahi-mahi in the Hawaiian language is also known as Common Dolphin fish. Mahi mahi usually weights around 7Kg-13Kg. They are known to be the fastest growing fish. Their body is slender and long making them fast swimmers.

Also known:-

Kannada - Abanoos,Avlis,Avvnose
Malayalam - Pullimotha

Additional Information

Scientific NameCoryphaena spp
Health BenefitsMahi Mahi contains good source of lean protein and to provide you with multiple important nutrients. It also contains Vitamins B5 and B6, Potassium.
Nutrient InformationPercent Daily Values are based on a 2,000 calories diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calories needs.

Description

MAHI MAHI | ಅಬಾನೊಸ್ | പുള്ളിമോത

Mahi Mahi is known as Abanoos/Avlis/Avvnose/Pullimotha . The fish is called mahi-mahi in the Hawaiian language is also known as Common Dolphin fish. Mahi mahi usually weights around 7Kg-13Kg. They are known to be the fastest growing fish. Their body is slender and long making them fast swimmers.

Also known:-

Kannada - Abanoos,Avlis,Avvnose
Malayalam - Pullimotha


Mahi Mahi contains good source of lean protein and to provide you with multiple important nutrients. It also contains Vitamins B5 and B6, Potassium.

Nutrient Information

NutrientQuantity% Daily Value
Total Energy Kcal97.010
Energy From fat Kcal9.810
Total Fat0.78 g1.2
Saturated Fat0.48 g2.4
Omega 3 Fatty Acid170 mg0
Dietary Fiber<0.5 g0
Cholesterol20.35 mg6.8
Total Carbohydrates4.3 g1.43
MUFA160 mg0
PUFA140 mg0
Protein17.5 g35
Calcium5.3 mg0.53
Zinc0.33 mg2.2
Vitamin B121.37 µg22.8
Magnesium25.2 mg6.3
Iron1.177 mg6.5
Sodium29.9 mg1.2
Copper0.09 mg4.5

How to cook ( Thawing Instructions )

This packet contains Frozen Seafood. Please cook only after proper thawing as detailed below:

Immerse the airtight packet in normal water for approximately 30 to 45 minutes depending on the size of the fish. Open the packet, ensure it is fully thawed, rinse with water and proceed to cook your favorite dish.

For Part Use: Take only the required fish and put inside an airtight cover or Zip-Lock bag (can also use Daily Fish inner packet and airtight it) and follow thawing instruction as detailed above.

Meanwhile, please put the balance frozen fish in an airtight container or Zip-Lock bag (can also use Daily Fish outer packet and airtight it) and store back in freezer compartment of your fridge.

When storing for a later use, follow the table below for freezer temperature to be maintained:

1Day1 Week1 MonthTill Expiry Date
At < 4oCAt -6oCAt -12oCCold store/ Deep freezer (-18oC or below)

Do not refreeze the product once thawed.

Best before 12 months from the date of packing.


ഈ പാക്കറ്റ് ഒരു ഫ്രീസ് ചെയ്ത സമുദ്രോത്പന്നമാണ്.

താഴെ പറയുന്ന പ്രകാരം കൃത്യമായി ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ചെയ്തതിനു ശേഷം മാത്രം പാചകം ചെയ്യുക.

മത്സ്യത്തിന്റെ വലിപ്പം അനുസരിച്ച് ഡെയിലി ഫിഷ്‌ പാക്കറ്റ് ഏകദേശം അര മണിക്കൂർ മുതൽ 45 മിനിറ്റ് വരെ വായു കടക്കാത്ത വിധം സാധാരണ വെള്ളത്തിൽ മുക്കി വക്കുക. പൂർണമായും ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ആയതിനു ശേഷം പാക്കറ്റ് തുറന്നു മത്സ്യം കഴുകി നിങ്ങളുടെ ഇഷ്ടവിഭവം ഉണ്ടാക്കുക.

കുറച്ചു ഭാഗം മാത്രമായി ഉപയോഗിക്കാൻ :

പാചകം ചെയ്യേണ്ടത്ര മത്സ്യം മാത്രം എടുത്ത് , വായു കടക്കാത്ത കവറിലോ സ്ലിപ് ലോക്ക് ബാഗിലോ ഡെയിലി ഫിഷിന്റെ അകത്തെ പാക്കറ്റിലോ മുകളിൽ പറഞ്ഞ പ്രകാരം ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ചെയ്ത് ഉപയോഗിക്കുക .ബാക്കിയുള്ള ഡെയിലി ഫിഷ്‌ , വായു കടക്കാത്ത വിധത്തിൽ ഫ്രീസറിൽ സൂക്ഷിക്കുക.

(വായു കടക്കാത്ത പാത്രമോ സ്ലിപ് ലോക്ക് ബാഗോ ഡെയിലി ഫിഷിന്റെ പുറം കവറോ ഇതിനായി ഉപയോഗിക്കാം.)

പിന്നീട് ഉപയോഗിക്കുവനാണ് ആഗ്രഹിക്കുന്നതെങ്കിൽ താഴെ പട്ടികയിൽ പറയുന്ന താപനില പ്രകാരം ഫ്രീസറിൽ സൂക്ഷിക്കുക.

ഒരു ദിവസംഒരു ആഴ്ചഒരു മാസംകാലാവധിക്കുള്ളിൽ
< 4oC-6oC-12oCഡീപ് ഫ്രീസർ (-18oC യിലോ അതിൽ താഴെയോ)

ഒരിക്കൽ ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ചെയ്ത് വീണ്ടും ഫ്രീസ് ചെയ്യാതിരിക്കുവാൻ പ്രത്യേകം ശ്രദ്ധിക്കുക.

 

Thawing video