Ribbon Fish

SKU: RSFDFSHRBN00000

Availability: Out of stock

Quick Overview

Ribbonfishes is an important group of food fishes in India.
 

Availability: Out of stock

Regular Price:

₹230.00

Details

RIBBON FISH [വാള] - Ribbonfish are fish with elongated, narrow bodies that live in the deeper Zone, these fish are named for their slim, ribbon-like appearance. They are rarely seen alive as they typically live in deep waters (though are not bottom feeders).Specimens have been taken in the Atlantic, the Mediterranean, they have been found in Bay of Bengal, at Mauritius and in the Pacific.. Ribbonfishes is an important group of food fishes in India.

Additional Information

Scientific NameTrichiurus spp
Health BenefitsGreat for your heart. It's no coincidence that fish-eating Inuit populations in the Arctic have low levels of heart disease; seafood is low in saturated fat and high in omega-3, (which can both) protect the heart from disease and lower the amount of cholesterol in the blood.
Nutrient Information*Percent Daily Values are based on a 2,000 calories diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calories needs

Description

RIBBON FISH [വാള] - Ribbonfish are fish with elongated, narrow bodies that live in the deeper Zone, these fish are named for their slim, ribbon-like appearance. They are rarely seen alive as they typically live in deep waters (though are not bottom feeders).Specimens have been taken in the Atlantic, the Mediterranean, they have been found in Bay of Bengal, at Mauritius and in the Pacific.. Ribbonfishes is an important group of food fishes in India.


Great for your heart. It's no coincidence that fish-eating Inuit populations in the Arctic have low levels of heart disease; seafood is low in saturated fat and high in omega-3, (which can both) protect the heart from disease and lower the amount of cholesterol in the blood.

Nutrient Information

NutrientQuantity% Daily Value
Total Energy Kcal80.090
Energy From fat Kcal5.490
Total Fat ,g/100g0.610.9
Saturated Fat, g/100g0.422.1
Transfat , mg/100g00
Omega 3 Fatty Acid ,g/100g0.010
Dietary Fiber ,g/100g00
Cholesterol ,mg/100g68.5423
Total Carbohydrates ,g/100g0.260.09
MUFA ,g/100g0.170
PUFA ,mg/100g0.020
Protein ,g/100g18.3936.8
Vitamin A ,IU/100g1202.4
Calcium ,mg/100g313.431.3
Zinc ,mg/100g0.654.3
Magnesium , mg/100g33.188.3
Iron ,mg/100g0.724
Vitamin D ,µg/100g00
Sodium , mg/100g92.333.8
Copper ,mg/100g<.010

How to cook ( Thawing Instructions )

This packet contains Frozen Seafood. Please cook only after proper thawing as detailed below:

Immerse the airtight packet in normal water for approximately 30 to 45 minutes depending on the size of the fish. Open the packet, ensure it is fully thawed, rinse with water and proceed to cook your favorite dish.

For Part Use: Take only the required fish and put inside an airtight cover or Zip-Lock bag (can also use Daily Fish inner packet and airtight it) and follow thawing instruction as detailed above.

Meanwhile, please put the balance frozen fish in an airtight container or Zip-Lock bag (can also use Daily Fish outer packet and airtight it) and store back in freezer compartment of your fridge.

When storing for a later use, follow the table below for freezer temperature to be maintained:

1Day1 Week1 MonthTill Expiry Date
At < 4oCAt -6oCAt -12oCCold store/ Deep freezer (-18oC or below)

Do not refreeze the product once thawed.

Best before 12 months from the date of packing.


ഈ പാക്കറ്റ് ഒരു ഫ്രീസ് ചെയ്ത സമുദ്രോത്പന്നമാണ്.

താഴെ പറയുന്ന പ്രകാരം കൃത്യമായി ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ചെയ്തതിനു ശേഷം മാത്രം പാചകം ചെയ്യുക.

മത്സ്യത്തിന്റെ വലിപ്പം അനുസരിച്ച് ഡെയിലി ഫിഷ്‌ പാക്കറ്റ് ഏകദേശം അര മണിക്കൂർ മുതൽ 45 മിനിറ്റ് വരെ വായു കടക്കാത്ത വിധം സാധാരണ വെള്ളത്തിൽ മുക്കി വക്കുക. പൂർണമായും ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ആയതിനു ശേഷം പാക്കറ്റ് തുറന്നു മത്സ്യം കഴുകി നിങ്ങളുടെ ഇഷ്ടവിഭവം ഉണ്ടാക്കുക.

കുറച്ചു ഭാഗം മാത്രമായി ഉപയോഗിക്കാൻ :

പാചകം ചെയ്യേണ്ടത്ര മത്സ്യം മാത്രം എടുത്ത് , വായു കടക്കാത്ത കവറിലോ സ്ലിപ് ലോക്ക് ബാഗിലോ ഡെയിലി ഫിഷിന്റെ അകത്തെ പാക്കറ്റിലോ മുകളിൽ പറഞ്ഞ പ്രകാരം ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ചെയ്ത് ഉപയോഗിക്കുക .ബാക്കിയുള്ള ഡെയിലി ഫിഷ്‌ , വായു കടക്കാത്ത വിധത്തിൽ ഫ്രീസറിൽ സൂക്ഷിക്കുക.

(വായു കടക്കാത്ത പാത്രമോ സ്ലിപ് ലോക്ക് ബാഗോ ഡെയിലി ഫിഷിന്റെ പുറം കവറോ ഇതിനായി ഉപയോഗിക്കാം.)

പിന്നീട് ഉപയോഗിക്കുവനാണ് ആഗ്രഹിക്കുന്നതെങ്കിൽ താഴെ പട്ടികയിൽ പറയുന്ന താപനില പ്രകാരം ഫ്രീസറിൽ സൂക്ഷിക്കുക.

ഒരു ദിവസംഒരു ആഴ്ചഒരു മാസംകാലാവധിക്കുള്ളിൽ
< 4oC-6oC-12oCഡീപ് ഫ്രീസർ (-18oC യിലോ അതിൽ താഴെയോ)

ഒരിക്കൽ ഡിഫ്രോസ്റ്റ് ചെയ്ത് വീണ്ടും ഫ്രീസ് ചെയ്യാതിരിക്കുവാൻ പ്രത്യേകം ശ്രദ്ധിക്കുക.

 

Thawing video